BLOG

Konfitált tarja, sült burgonyával, kovászolt vajbabbal
Konfitált tarja, sült burgonyával, kovászolt vajbabbal

2015.02.17.

Elkészítés: A tarjánkat sózzuk, borsozzuk. Nagyobb darabokra vágott hagymával, paradicsommal, paprikával és nem utolsó sorban fokhagymával ízesítjük.

Olvasztott zsírban 120c.fokon kb3 órán át, vörösbor hozzá adásával készre sütjük. Sülő zsiradékjából vajjal, vörös borral mártást készítünk ételünkhöz. Közben:Burgonyát megpucoljuk, golyókat formázunk belőle, majd sós vízben előfőzzük. (használhatunk apró parázs burgonyát is.)Étolajon megpirítjuk a feldarabolt zöldségeinket és az előfőzött burgonya golyókkal együtt készre sütjük Kovászolt vajbabot kínálhatunk ételünkhöz.

 

Hozzávalók 4 személyre:

Sertés tarja 1 kg

Vörös hagyma 15 dkg

Fokhagyma 6-8 gerezd

Tv. paprika 2db.

Paradicsom 2 db.

Sertés zsír 0,6 kg

Babérlevél 5-6 db

Száraz vörös bor 3-4 dl.

Só, fekete bors ízlés szerint

Étolaj 1,5 dl

Burgonya 80 dkg.

Vaj 5 dkg

Lilahagyma 1 db.

Színes kaliforniai paprikák 35 dkg