BLOG

Köles gömböc forró szilvával
Köles gömböc forró szilvával

2015.02.02.

Egyszerű, gyors és mennyei. Szilvás gombóc újra gondolva. Lecseréltük a lisztet, kölessel helyettesítve pedig még egészséges is!

Hozzávalók 4 személyre:

Köles 25 dkg

Porcukor 15dkg

Kristálycukor 20dkg

Narancs 1 db

Sárgabarack 15 dkg.                

Ribizli 1 dob

Áfonya 1 dob.

Szilva 0,5 kg

Őrölt fahéj 1 kk.

 

Elkészítés:

Kölest 3 szoros vízzel, porcukorral készre főzzük, majd lehűtjük.

Közben 3 dl. vízben a narancs reszelt héját 10 dkg. cukor hozzáadásával sziruppá főzzük.

Szilvát megmossuk és kettéválasztjuk. Felfőzzük cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.

Kölesünket a narancsos sziruppal és szilva ragunk egy részével összekeverjük,majd megmosott gyümölcsökkel lazán átkeverjük.

 

Tálaláskor szilvaraguval kínáljuk.