BLOG

Borsó püré köretnek
Borsó püré köretnek

2015.02.03.

Ha unalmassá vált már számára is a rizs és a burgonya, mint köret, akkor most mutatok egy színben gazdag, mennyei új köretet. Borsó a javából!

Szinte minden pürésíthető, nem csak a burgonya. Ha zöldésgekről beszélünk, akkor tápanyagban talán a leggazdagabb a borsó. Köretként pedig rengeteg féle képpen elkészíthető. Egybe főzve, párolva, pürésítve vagy akár hússal összesütve. 

A borsó főznésnek a lelke a vaj. Soha nem használjon margarint vagy más zsiradékot a klasszikus vaj helyett. Azzal elveszi a lelkét az ételnek.

A borsót, legyen az maréknyi vagy nagy tálnyi, mindig csak annyi vízben szabad megfőzni, ami éppen hogy ellepi. A puhára főtt szemek így szívják magukba a vajat a legtökéltesebben. Sót mindenki a saját ízlése szerint használjon, én magam részéről minden esetben a főzés közben adom hozzá és nem utólag a vajjal való pároláskor. Ha mindennel megvagyunk, jöhet a jól bevált botmixer, ami egy háztartásból sem hiányozhat. Még a lábosban pépessé turmixoljuk és máris kész a borsópüré.